Nunta traditionala din Arad

Nunta traditionala din Arad

Nunta traditionala din Arad i-a avut protagonisti pe Teo si Alina Ban. Doi tineri frumosi, iubitori de folclor si pastratori ai traditiei romanesti. Acesta vor avea de relatat nepotiilor o poveste emotionanta despre cum a inceput povestea lor de iubire, cat si despre nunta ce au avut-o.

” DRAGII NOSTRI, OASPETI MARI

VA CHEMAM ACUMA DAR

SA VENITI CU BUCURIE

LA A NOASTRA CUNUNIE.”

Nunta traditionala din Arad a lui Teo si Alina

In secolul vitezei si era informationala, comunicarea si pastrarea traditiei e ceva imposibil. Din iubire pentru traditie si port popular, Teo si Alina, au stabilit tema nuntii lor. Vestimentatia a fost una deosebita. Port popular autentic, cusut si brodat manual. Nasii Gabi si Diana, prieteni foarte buni, au acceptat cu bucurie solicitarea de a le fi nasi de cununie. Fiind incantati de ideea unei nunti traditionale, nasii i-au ajutat cu tot ce a fost nevoie.Astfel data nuntii a fost repede aleasa, 22 Iulie.

Prin urmare s-a demonstrat ca doi tineri crescuti la oras, pot cu usurinta readuce la viata, decorul, tinutele si emotiile unei nunti traditionale romanesti in mijlocul orasului Arad.

Comanda florala

Pentru mine ca florist,a fost o adevarata provocare, realizarea aranjamentelor florale tematice. Avand in vedere diversitatea folclorului romanesc, a motivelor florale romanesti am avut de respectat cateva reguli. A trebuit sa tin cont de cromatica, de anumite flori care se regasesc in portul popular. Cum ar fi: spice de grau, floarea soarelui, culoarea rosie, florile de camp, florile parfumate, albul dar si tricolorul romanesc.

Atat mirii cat si nasii au fost de acord cu recomandarile si propunerile mele florale si astfel a rezultat ceva minunat si frumos.

Buchetul de mireasa traditional

Un minunat buchet de mireasa pentru o nunta tradtionala, prinde viata, doar cand mireasa este de acord cu floristul. buchetul de mireasa al Alinei, a fost unul romanesc si traditional. Realizat cu floarea soarelui, minirosa, spice de grau, flori de camp, margarete, flori parfumate dar si nelipsita „floarea miresei”.

Mireasa si-a dorit si o coronita florala care sa ii redea un aspect cat mai autentic si romanesc.

Cu asemenea miri, nasi si „uspatoi”, cu a astfel de tema aleasa pentru nunta lor, Teo si Alina au uimit Aradul. Dansatori, muzica populara romaneasca, stegari, „givari”, au imbucurat ochii trecatorilor. Chiar si mijlocul de trasport a fost unul original. Cateva trasuri , trase de cai impunatori, au infrumusetat ziua nuntii acestor doi tineri.

Locatia „Uspatului”

 

Dupa cununia religioasa care a avut loc la Catedrala noua din Arad, nuntasii s-au petrecut si veselit la una dintre salile municipiul Arad. Si aici decorul floral si designul salii au pastrat , in oarecare masura, tema de  nunta traditionala romaneasca.

Masa mirilor a fost decorata de stergare cu motive florale romanesti, realizate manual. Aranjamentele florale au pastrat si ele tema unei nunti traditionale romanesti. Dar si bucatele servite au fost romanesti, atent alese.

Printre multele surprize muzicale, s-a numarat si aparitia unui ansamblu deosebit. Ansamblul de dansuri populare Aradeana, condus chiar de mire, Teo Ban a intretinut atmosfera acestei nunti pe ringul de dans.

 Casa de piatra mirilor, fericire, sanatate si intelegere alaturi de nasii vostri frumosi si dragi!