Lumanare de botez in viziunea Flowers by Valeriu

Lumanare de botez este obiectul care incununeaza taina botezului noului nascut.

Botezul crestin este un moment remarcabil in viata noului nascut, a parintilor dar si a nasilor.Traditia solicita existenta luminii la fiecare astfel de eveminent in forma lumanari de botez.

Cele mai potrivite pentru a infrumuseta atmosfera sunt acele lumanari de botez decorate cu flori naturale, boboci delicati ca si micutul abia venit pe lume.

Pentru realizarea unei lumanari de botez florile sunt alese in functie de preferintelor parintilor si a nasilor , de recomandrile mele ca florist. Influenteaza si sexul copilului dar si in functie de anotimpul cand are loc botezul.

Exista nenumarate dimensiuni si feluri de a decora lumanari de botez. In fiecare lumanare de botez predomina florile albe. Culoare care reprezinta puritatea si curatia copilului abia venit pe lume.

Florile albe reprezinta puritatea morala, perfectiunea, inocenta. De obicei folosesc flori micute, sensibile si delicate.

Freziile, hortensiile, lalelele, liliacul sunt doar cateva flori pe care le utilizez in realizarea lumanari de botez. De obicei aceste flori sunt cu tija fara spini pentru ca noul venit sa aiba o viata frumoasa si lipsita de grijile vietii.

Ca florist tanar sunt foarte deschis la dorintele clientilor si imi place sa realizez lumanare de botez. Imi doresc ca fiecare lumanare sa fie unica. Sa aiba accesorii diferite si colorate. Astfel incat sa fie o lumanare de botez unica si originala.

Mai jos sunt cateva modele din multitudinea de lumanari de botez pe care le-am realizat!

Ce facem cu lumânarea de la botez?

După Botez, lumânarea poate lumina masa care se dă în cinstea copilului. Ea se poate aduce apoi la Biserică, fiind utilizată spre confecţionarea altor lumânări. Se poate aprinde spre luminare în casă la timp de nevoie sau de bucurie.

Lumânarea de la Botez se poate aprinde pentru a lumina atunci când copilul nou botezat se împărtăşeşte, deşi acest lucru nu este obligatoriu.